Producten

Voor een waaier van verwerkingen en toepassingen worden onze schuimen geproduceerd op rollen, waardoor een vlotte verwerking verzekerd wordt. Wij bieden onze schuimen aan in de densiteiten 100 tot 350 en in de diktes van 1 mm tot 30 mm.

De productiebreedte is 200 cm netto. De standaard leveringsbreedte is 100 cm netto. Een andere onderverdeling van de productiebreedte van 200 cm is mogelijk, afhankelijk van de gewenste dikte. De standaard rollengte is afhankelijk van de schuimdikte. Speciale wensen kunnen in overweging genomen worden.

Als halffabricaat wordt ons schuim door onze klanten verder verwerkt, met als belangrijkste bewerkingen het belijmen, stansen en splitten.

Het uiteindelijk gebruik bepaalt de specifiek beschikbare kwaliteiten, zoals schuimdichtingen en o.a. hittebestendig, zelfdovend of extra klevend schuim. Ook kunnen bepaalde materialen in of op het schuim worden verwerkt bvb. harde PVC bovenlaag of versterkende weefsels.

Al onze PVC-schuimen zijn van nature zelfdovend en de meeste kwaliteiten voldoen aan de brandnorm FMVSS 302. Op aanvraag kan een onbrandbare uitvoering geleverd worden.

Bovendien zijn onze schuimen hoogfrequent lasbaar en in hoge mate geluidsabsorberend en warmte-isolerend.

Onze standard kleuren zijn zwart (antraciet), wit, lichtgrijs en bruin. Andere kleuren zijn mogelijk voor bepaalde minimum hoeveelheden en volgens specifieke offerte, steeds afhankelijk van de kleur.